.
Temanummer om netpublikationer

Vi har i dette nummer af Fabita-bladet førsøgt at komme rundt om netdokumenter i bred forstand.
Det har ikke været helt så nemt, som vi forestillede os, da der er en del uafklarede forhold på området.Vores hensigt var at sætte fokus på emner som valget mellem registrering i katalogen kontra på hjemmesiden, beslutningen om fællespost med papirudgaven kontra separat registrering af online-dokumentet, problemet med skiftende URL’er og URL-tjek, udvælgelsen af relevante publikationer, muligheden for dybe links, praktisk håndtering af netpublikationer m.m.

Det er lykkedes os at få et indlæg om forholdet mellem katalog og hjemmeside, et om fællesposter kontra separat registrering, et om URL-tjek og et enkelt om her-og-nu-status for netpublikationhåndtering.

Det lykkedes os ikke at få flere indlæg om den nuværende netpublikationhåndtering og om de nyeste beslutninger og retningslinier for dybe links.

Vi håber på at kunne følge op på de manglende indlæg på et senere tidspunkt. Det første af dem løb ind i manglende bidragydere, det andet afventer en politisk afklaring i Biblioteksstyrelsen.

Vi kan i mellemtiden henlede opmærksomheden på en rapport om “Formidling af netpublikationer” fra d. 27/6-2003 på BS’s hjemmeside. Den findes nemmest ved at bruge søgefunktionen og søge på ordet netpublikationer.

Vi vil også gerne benytte denne lejlighed til at reklamere lidt for Fabitas nye diskussionsforum “Fabita-debat” på BF’s hjemmeside, hvor I har mulighed for at komme med indlæg og spørgsmål også om dette blads tema