.
Afrunding, opsamling fra dagen. Visioner, begrænsninger, politik, ressourcer

v/ Anders Bülow, Roskilde KommuneAnders Bülow er kulturchef og for ham blev høsten af intens lytten hele dagen kulturchefmæssige pejlemærker: Kulturforskelle i dag. Der er klare forskelle på valget af dansk og udenlandsk litteratur og klare forskelle mellem forsknings – og folkebiblioteker. Men: Ifølge Holmes er det mest interessante ikke, hvor vi befinder os nu; men hvor vi skal hen
.
Er det brugerne eller udbuddet, der bestemmer retningen?

Især folkebibliotekerne må vise ydelsesfremgang i forhold til de samme penge. Forskningsbibliotekerne har vist vejen: Engang imellem skal man slagte en hellig ko for at spise hellige bøffer.

Tidligere brugtes megen tid på materialevalget; men det er ikke slut med kravet om rationalisering. Derudover opstår der nye formidlingsformer, nye læringsformer og nye medier. Hvor skal ressourcerne komme fra? Er det nødvendigt at vide, hvad vi har valgt? På 25 år er viden fordoblet. 1/5 af befolkningen er funktionelle analfabeter. Anders Bülow “går på biblioteket” om natten og er derfor ligeglad med, hvor materialerne står.

Vi kan ikke alt alle sammen. Samarbejde folke- og forskningsbibliotekerne imellem i netværk er løsningen: Kun 1 klik og 24 timer væk, så er alt tilgængeligt!

Ref. BKB