.
Blogs, wikis og nyhedsgrupper

Danmark og resten af Norden

Indeholder nyheder og dokumentation omkring DBC’s bibliografisk registrering og standarder.

Blive informeret om nyheder på bibliotek.dk og give dine kommentarer til dem. Læs om hvordan bibliotek.dk bruges af andre og få ideer. Kom i kontakt med andre bibliotek.dk-brugere.

Michel Steen-Hansens (direktør i Danmarks Biblioteksforening) blog der har været i luften siden 2007. Fra bloggen: “Det er ment som en
blog der skal generere debat om biblioteker og kultur. En nødvendig debat om udviklingen af landets største public service institution, bibliotekerne. Deres rolle som et af omdrejningspunkterne i videnssamfundet og som en stor kulturpolitisk faktor ude i kommunerne.”

Blog hvis formål er løbende at informere om nye og ændrede specifikationer, standarder, guidelines m.v. indenfor området
biblioteksstandarder i Danmark samt nyheder fra standardorganisationer indenfor biblioteksområdet i Danmark og internationalt bl.a. i ISO TC46 Information and Documentation.

Nyheder fra spændingsfeltet mellem den nye og den gamle biblioteksverden.

Et forum for videndeling om digital bevaring. De publicerer artikler om digital bevaring og fortæller om danske og udenlandske publikationer og initiativer, begivenheder og andet interessant om emnet. Du kan også finde beskrivelser af værktøjer, som kan anvendes i digital bevaring. Der tilstræbes ugentlige opdateringer. Partnere: Det Kongelige Bibliotek, Statens Arkiver, og Statsbiblioteket.

eBibnyt  er et formidlingssite for biblioteksprofessionelle, der ønsker at  holde sig ajour med udviklingen i bibliotekernes digitale  indholdstjenester og samtidig have adgang til informationerne ét sted.
Fremover  vil man på eBibNyt.dk udover eReolen og Netlydbog.dk nu også finde  information og fagligt orienterede nyheder fra Filmstriben,  Spilogmedier, Forfatterweb og Faktalink.

Innovation Lab er et internationalt videncenter for ny teknologi. Deres blog diskuterer forskellige teknologiske emner.

Erik Høy’s blog med tips og nyheder om søgemaskiner og søgning på internettet.

Forum for katalogisatorer i danske biblioteker, primært folkebiblioteker, men alle er velkomne. Formål: At skabe et online-mødested, hvor katalogisatorer kan spørge hinanden til råds om alt vedr. praktisk katalogisering og klassifikation (dk5).

Kommunikationsforum blev skabt i 1999 som et branchesite, der henvender sig til alle med interesse for kommunikation. Målet med sitet er at oplyse om nye tiltag, tendenser og trends inden for kommunikations- og medieverdenen samt at skabe en aktiv debat, hvor alle med kvalificerede meninger og holdninger kan komme til orde.

Blog om søgemaskiner, online marketing og ny teknologi.

Computerrelateret nyhedsportal med diskussionsforum.

En personlig blog med nyheder og indlæg om alt indenfor informationsverdenen.

Version2 er et it-site, der henvender sig til dem, der arbejder professionelt med it med fokus på nyheder, ekspertkommentarer i blogs, it-job og meget andet indhold. Læserne inviteres til debat, ideudveksling og videndeling. Version2 udgives af Mediehuset Ingeniøren A/S.

 

Udenlandske blogs i øvrigt

Blog for informationsspecialisten med nyheder, anmeldelser og indlæg omkr. biblioteksrelevante emner og teknologi.

Blog om teknologi, biblioteker og information.

Knowbodies is a current awareness blog that provides news about websites, technology, resources, applications, trends and all manner of things that might be of interest to me and/or librarians and others with a professional interest in finding information. Petter Næss – not related to the film director – is me, and Knowbodies naturally reflects my particular interests and obsessions. Knowbodies seeks
to emulate the many useful library blogs and current awareness sites that exist on the net, and aggregates a selection of them in the Netvibes portal Knowbodies: libraries & technology.”

Biblotekaren Justine Shaffner skriver om alle aspekter ang. folkebiblioteker inkl. virtuelle ture fra besøg på folkebiblioteker i USA og resten af verden (også Danmark).

Blog om ungdomslitteratur og unge på biblioteket.

Blog af en fagbibliotekar fra Singapore som diskuterer sociale medier mm. inden for bibliotekarfaget.

Lær alt om sociale netværker og hvordan bibliotekerne kan bruge dem.