.
Klassifikation

DK5

DK5-Web, der hostes af Netpunkt, et betalingssystem udarbejdet af DBC. Nogle biblioteker stiller netpunkt.dk til rådighed for deres borgere. DK5 bruges som opstillings- og søgesystem i alle danske folke- og skolebiblioteker samt i en række uddannelsesinstitutioners biblioteker. Det bruges endvidere som klassifikationssystem i den danske nationalbibliografi og i Det Kongelige Biblioteks Danske samlinger.

DDC (Dewey decimal classification)

Dewey services officiel side for DDC (OCLC). DDC er et delvist facetteret klassifikationssystem.

The Dewey Blog: The Dewey Blog – med undertitlen “Everything you always wanted to know about the Dewey Decimal Classification® system but were afraid to ask” er en blog redigeret af Jonathan Furner, som er med i redaktørflokken bag Dewey Decimal Clasification (DDC). Der kommer også bidrag fra hans kolleger, og selvom bloggen ikke er en officiel side fra DDC, bærer den præg af at de skrivende er skrappe til klassifikation med Dewey. Selv vittighederne er skrevet i tal…..

UDC (Universal decimal classification)

UDC (officiel indgangside for UDC). Klassifikationssystem udviklet på grundlag af DDC. UDC, som har et større antal hjælpetabeller, er udkommet i talrige udgaver og på mange sprog, bla. den danske version UDK.

Oversigt over UDC’s hovedgrupper

SAB (klassifikationssystem för svenska bibliotek)

e-SAB betalingssystem, der hostes af BTJ. SAB er Sveriges mest anvendte klassifikationssystem for forsknings- og folkebiblioteker. Fra januar 2011 overgik Kungliga Biblioteket og en række andre svenske biblioteker til DDC-klassifikationssystemet (svensk version kaldet DDK).

LCC (Library of Congress classification)

LCC-web betalingssystem, der hostes af LC. LCC er et enumerativt klassifikationssystem udviklet til brug for Library of Congress.

Tesaurus

EPT

Europæisk Pædagogisk Tesaurus. Tesaurus der anvendes som supplement til DK5-klassifikationen på Danmarks Pædagogiske Universitet.

EuroVoc

EuroVoc er en flersproglig og tværfaglig tesaurus, der dækker terminologien inden for EU’s aktivitetsområder med særlig vægt på det parlamentariske arbejde. EuroVoc findes på 22 af EU’s officielle sprog. EuroVoc forvaltes af Publikationskontoret, som er gået over til ontologibaseret tesaurushåndtering og semantisk webteknologi i henhold til W3C-anbefalinger og de seneste trends for tesaurusstandarder